Emmanuel   Bemutatkozás és programajánló
2011. augusztus Emmánuel Közösség - Magyar Régió   

Bemutatkozunk

Forum 2002

Forum 2003

Forum 2004

Forum2009

Forum 2010

Forum 2011

AVE hétvége

Alpha kurzus

S.O.S imaszolgálat

Alapítónk

Kiadványaink

Amit mindenki tudni akar

 

Vissza a főoldalra

 

"Személyi adatok:"

Születési idő: 1972
Születési hely: Franciaország, Párizs
Szülők: Pierre Goursat és Martine Catta 

Az Emmánuel Közösség a katolikus karizmatikus megújulás gyümölcse, mely a Szentlélekkel megkeresztelt katolikusok között a mélyebb elköteleződésre és odaadott életre való vágyból született.

A Közösség lelkiségének három alapkegyelme van:

1. Adoratio: az imaélet megújulása.

A Közösség tagjai megtapasztalták, hogy az imádság, az imádás, a napi kapcsolat Istenünkkel elengedhetetlen feltétele annak, hogy valódi keresztény, tanúságtevő életet élhessünk. Fontosnak tartjuk a rendszeres egyéni imát (naponta egy óra elkötelezett tagok esetében), közösségi alkalmainkon a közös imát, a szemlélődő imádást, szentségimádást egyénileg és közösségben. Rendszeresen veszünk részt szentmisén hétköznap is.

2. Compassio: az imádság, életünk Isten közelébe helyezése arra indít bennünket, hogy isteni Mesterünk példájára irgalmas szeretettel forduljunk szükséget szenvedő embertársaink felé, akár anyagi, akár lelki-szellemi szükségről legyen is szó. Ez az irgalmas szeretet az, amely a Közösség szolgálatainak javát létrehozta és fenntartja.

3. Evangelizáció: a megismert Igazság, életünkben megtapasztalt öröm és szabadság, arra késztet bennünket, hogy tanúságot tegyünk mindarról, amit velünk tett a mi Urunk. Ez azt jelenti, hogy az Istentől elszakadt világban hirdetjük Jézus Krisztus evangéliumát életünk minden területén: családunkban, munkahelyünkön, ott, ahol szabadidőnket eltöltjük és nyilvánosan is. 

Világban élő Közösség vagyunk. Ez azt jelenti, hogy tagjaink többsége megmaradt eredeti foglalkozásában, és igyekszik ebben a környezetben hiteles módon megélni hitét, valamint tanúságot tenni Isten szeretetéről, Jézus Krisztus szabadításáról.

A Közösséghez különböző "életállapotú" hívők tartoznak: házas férfiak, nők, egyedülállók, Isten országáért szűzi életet vállalók és papok. 

Magyarországon közösségünkben jelenleg száz fő felett van a különböző szinten elkötelezettek száma. 

A Közösség lehetőleg egyes plébániákhoz kötődve működik, ezzel is hangsúlyozva, hogy egyházunkat belülről akarjuk szolgálni és megújítani. Tevékenységünk jelenleg elsősorban Budapestre korlátozódik, de immár a Kaposvári Egyházmegyében is jelen vagyunk. 

Rendszeres programok és  szolgálataink:

  • Az öröm sodrában

A missziónak nincs vége! A Városmisszión elkezdett "Kezeket fel!" dicsőítő esteket folytatjuk!

Időpont: minden hónap első csütörtökén este 19.00 - 21.00 között, 

Nyáron, júliusban és augusztusban a program elmarad!

Helyszín:  

Budapesten a Lehel téri Árpádházi Szent Margit templom, Budapest XIII. ker. Lehel tér

Kaposváron a Szent Kereszt templom, Bartók Béla utca 2.

 

 

Címünk:

H-1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. B lépcsőház fsz. 15. 

Tel: (+36)-20/ 436-4243


Észrevételeket a Webmasternek!                    Vissza a főoldalra